Basiskennis cryptocurrencies

Ik wil graag de belangrijkste kennis over cryptocurrencies met je delen, zodat je binnen een paar minuten voldoende expertise zult opdoen om succesvol investeren te kunnen in cryptocurrencies.

Laten we het nu hebben over de meestbekende cryptocurrencies en handelsplatformen. De bekendste cryptocurrencies zijn momenteel:

Bitcoin: Bitcoin was de eerste crypto-valuta en werd in 2008 vrijgegeven onder een pseudoniem genaamd “Satoshi Nakamoto”. Het aantal bitcoins is echter beperkt tot 21 miljoen, waarvan 17,46 miljoen al in omloop zijn (december 2018). Het belangrijkste doel van Bitcoin is om als een investment te dienen. De huidige bitcoin prijs is € 3.086.83 (14.01.2019).

Ethereum: Ethereum werd in 2015 veropenbaard en is de op een na grootste cryptocurrency. Het aantal ethers (Ethereum is het platform, ether de valuta) is niet beperkt. Momenteel zijn 104,37 miljoen ethers in omloop (21. Januar 2019). Het belangrijkste doel van Ethereum is om een platform te worden, waarop slimme contracten kunnen worden uitgevoerd. De huidige Ethereumkoers bedraagt 102.76 € (vanaf 14.01.2019)

Litecoin: gepubliceerd door Charles Lee in 2011, dient als een alternatieve cryptocurrency voor Bitcoin. Het aantal Litecoins is beperkt tot 84. miljoen.De huidige Litecoin koers is € 26.59 (14.01.2019). Het belangrijkste doel van Litecoin is om zichzelf te laten gelden als een digitaal betaalmiddel.

En de bekendste handelsplatformen zijn momenteel:

http://www.kraken.com: De beurs met momenteel het grootste Euro-volume. Momenteel beschikbaar in Europa, Japan, Canada en de VS.

http://www.coinbase.com: De populairste beurs voor het kopen en verkopen van Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

En wist jij bovendien dat cryptocurrencies aanzienlijke voordelen hebben ten opzichte van valuta’s als de euro, Amerikaanse dollars, enz.? Bijvoorbeeld dat een cryptocurrency een gedecentraliseerd systeem is. Dit betekent dat vraag en aanbod de prijs bepalen en niet dat, zoals in een centraal systeem, een centrale bank de prijs kan verlagen of verhogen door minder geld of meer af te drukken.


Andere belangrijke voordelen zijn dat een gedecentraliseerd systeem te allen tijde toegankelijk is, volledig open voor iedereen, zonder grenzen en duidelijke regels. In een gecentraliseerd systeem bepalen centrale instellingen echter wanneer jij toegang hebt tot je geld, hoeveel geld je kunt opnemen, hoeveel geld je op je rekening hebt of hoeveel geld jij bezit.

Zoals je kunt zien, zijn cryptocurrencies zeker een kijkje waard. Ik kan je echt alleen maar aanraden om in cryptocurrencies te investeren. Ik wens je het allerbeste en vergeet niet te hodln.

Β 

Jouw, Netherland 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s