Waarom je boeken moet lezen !

De meesten mensen raken nadat ze hun eindexamen op school hebben geabsolveerd, nooit meer vrijwillig een boek aan. Maar dat is echt zonde, want lezen heeft zoveel voordelen ! Bijvoorbeeld breidt zich je vocabulaire aanzienlijk uit en je leert jezelf meer te kunnen uiten. Dit kan je in verschillende situaties helpen. Denk bijvoorbeeld aan een liftrit met je baas πŸ˜…. Of wist je dat mensen die lezen, een beter geheugen hebben ?

Bovendien is lezen een mooie balans in het dagelijks leven, je kunt gewoon eventjes je omgeving uitschakelen en jezelf zijn in een andere wereld. Eventjes geen zorgen over dagelijkse problemen maken, maar gewoon even ontspannen.

Lezen reduceert stress

Dus als je nu beginnen wilt met lezen (wat ik heel erg hoop), raad ik je aan om langzaam te beginnen en niet meteen een boek per week te willen lezen. Begin klein en verhoog langzaam. En als je een keer geen zin hebt om te lezen, laat het dan eventjes zijn. Het heeft geen zin om je te dwingen om te lezen, want dan associeer je lezen met een negatief gevoel, wat niet erg handig is. Hier zijn enkele leesadviezen van mij:

Rich Dad, Poor Dad: Hier vertelt Robert Kiyosaki over hoe hij in de loop van zijn leven advies kreeg van zijn twee vaders. Zijn Rich Dad en zijn Poor Dad. Uiteindelijk besloot Robert Kiyosaki om het advies van zijn Rich Dad te volgen en dit bleek achteraf een goede keuze.

rijke pa, arme pa

Think and Grow Rich: Napoleon Hill heeft meer dan 20 jaar succesvolle mensen bestudeerd en heeft zijn bevindingen in dit boek verzameld. Hij spreekt daarin de noodzakelijke kwaliteiten van succesvolle mensen aan en beschrijft ook de kenmerken van onsuccesvolle mensen. Een belangrijke rol speelt het onderwerp mindset.

Think and grow rich

Biografie Elon Musk: Iedereen kent Tesla en PayPal, maar degene die erachter staat, is vrijwel onbekend. Deze biografie introduceert een van de belangrijkste ondernemers van onze tijd. Ashlee Vance interviewde niet alleen Elon Musk zelf, maar ook zijn omgeving. Elon Musk wordt vanuit verschillende perspectieven voorgesteld. Dit boek gaat over het bekend raken met je eigen gezinsstructuren en het herdenken van je gewoonten.

elon musk biografie

Ik wens je veel leesplezier en veel geluk. En laat me even weten wat jouw lievlingsboek is.

Jouw, Mr.Netherland 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s