Waarom mediteren ?!

Wist je dat je door meditatie je …

Als je denkt dat dat aardig klinkt, maar dit allemaal toch spirituele onzin is, moet ik je helaas teleurstellen. Omdat er veel onderzoeken zijn, die bewijzen dat meditatie effectief is. Bovendien, wist je dat we per dag circa. 50.000 gedachten hebben, waarvan een groot gedeelte negatief is ? Nou, ook daar helpt meditatie tegen, omdat je leert gedachtes niet in te delen in negatief en positief maar ze gewoon zo acepteert als ze zijn.

De experts op het gebied van meditatie zijn waarschijnlijk de boeddhistische monniken. Deze besteden vaak hun hele leven aan meditatie. Sommigen van hen hebben zelfs het vermogen om hun lichaam op zichzelf te verwarmen of hun metabolisme aanzienlijk te verminderen. Stel je voor, nooit weer hoge verwarmingskosten of zware diรซten ๐Ÿ˜œ.

Ook helpt meditatie mensen met psychische probleemen zoals angststoornissen of depressies. Hier werd ook onderzoek naar gedaan, en het bleek dat mensen met een angststoornis bij regelmatige meditatie de angststoornis om hele 39 % verminderd werd ! Bij depressies is een van de hoofdsymptomen het zinloose piekeren of ruimineren. Helaas kan men niet gewoon tegen een depresieve zeggen dat hij/zij een beetje meer lachen moet. Dat gaat helaas niet zo makkelijk. Maar meditatie helpt wel grotendeels tegen depressies, dus wat heeft men nog te verliezen ?!

Probeer het toch eens, en neem je voor de komende dagen te mediteren. Het is het makkelijkste om op een bepaald tijdpunt altijd te gaan mediteren, zo herinner je je beter aan het mediteren en je vergeet het daardoor niet zo snel.

Wat ook veel mensen denken is dat je in kleermakerszit moet mediteren. Maar dat klopt niet ! Je kunt ook gaan liggen of op je kop gaan staan ๐Ÿ˜…. Je moet je alleen maar kunnen concentreren. Zommige mensen vinden het ook fijn om tijdens de meditatie naar ontspannende muziek te luisteren. Als dit bij jouw het geval is, zo zoek gewoon op youtube naar onstpannende meditatie muziek. Daarna ga je ergens zitten, sluit je je ogen en concentreer je je op je ademhaling. Ga daarbij niet overdreven ademen of sneller ademen. Laat je adem zo als hij is en kijk wat er gebeurt. Voel je de lucht door je neus in je longen stromen ? Voel je hoe jij je tijdens het inademen groter maakt en tijdens het uitademen inelkaarzakt ?

En als je gedachten een keertje afdrijven, wees niet boos of teleurgesteld, maar haal je aandacht terug naar je ademhaling. Dit heeft het effect volledig gefocust in het huidige tijperk te zijn, en niet in het verleden of de toekomst.

Als het moeilijk voor je is om jezelf te motiveren om te mediteren, download dan een meditatie-app in je beschikbare app / playstore.

Ik wens je een gelukkige meditatie en veel succes.

Jouw, Mr.Netherland ๐Ÿ˜Ž

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s