Waarom je nooit opgeven mag !

Er zijn twee soorten van mensen, die die bij elk zuchtje tegenwind gefrustreerd raken en die die zich door tegenslagen niet laten ophouden en verdergaan. Jij behoort tot categorie twee, anders zou je ook deze blogartikel niet lezen ! Maar toch is het heel normaal dat je af en toe gefrustreerd raakt en even niet meer verderweet. Dat heeft bijna iederen soms ! Maar in plaats van opgeven moet je verdergaan ! Een timeout is okay maar vergeet niet terugtekomen en verder te gaan. Soms is “stoppen” okay, bijvoorbeeld als je iets doet wat je elke dag frustreert en waar je geen enkel voordeel aan hebt, dan vraag ik mij vaak af waarom men dat dan nog doet ! Want er bestaat een groot verschil tussen opgeven en stoppen, onthoud dat !

Maar het ergste van allemaal, echt het ergste van alles, dus echt het ergste van alles, is het op te geven! Als je iets wilt berijken mag je nooit opgeven !En vergeet niet dat je fouten kunt maken en verliezen kan, maar geef NOOIT op! Want als je opgeeft heb je geen mogelijkheid meer om je doel te bereiken. Als je een keer aan het twijfelen bent of je opgeeft of verdergaat. Dan herinner jezelf aan de reden waarom je begonnen bent. Je stond er aan het begin helemaal achter dus waarom nu niet meer ?

Do not give up

Stel je eens een bokser voor, die per ongeluk zijn dekking neerhaalt en wordt uitgeschakeld. Dan kan hij of later zien dat hij een fout heeft gemaakt en ervoor zorgen om zijn fout niet te herhalen, of hij ziet zijn fout niet en blijft dit doen, totdat hij zo gefrustreerd raakt dat hij zijn carriรจre als bokser opgeeft!

Persoonlijk ken ik geen enkele winnaar die de gewoonte had om op te geven! Integendeel, de echte winnaars onderscheiden zich van de verliezers daardoor, dat ze NIET hebben opgegeven. En wees ook niet tevreden met een doorsneeleven. Hou vol en je zult binnekort helemaal bovenaanstaan. Als je vandaag opgeeft, dan heb je ervoor gekozen om een doorsneeleven te leven. Als je daarmee tevreden bent, dan spring derin ๐Ÿ˜…. Ik zou geen doorsneeleven kunnen leiden, wat niet betekent dat een doorsneeleven slechter is.

En tot slot, nog even een voorbeeld, om zekertegaan dat je het hebt verstaan ๐Ÿ˜‰.

Voorbeeld: Een persoon in jouw omgeving, die sinds een week op dieet is, klaagt dat hij / zij nog geen 10 kg heeft verloren. Hoe kon dit nou gebeuren, ze heeft toch elke dag op haar heerlijke middagsnack afgezien en ze heeft elke dag tien minuten extra gefietst. Na ja blijkbaar kan hij/zij gewoon niet afvallen. Dus laat hij/zij het maar weer, is toch zowieso verspilde energie.

Herken je de fout? Een onrealistisch doel in een te korte tijd en omdat hij / zij het doel niet heeft bereikt, is die persoon zo gefrustreerd geraakt dat hij / zij het heeft opgegeven. Jij moet echter weten dat succes niet van de ene op de andere dag komt, maar een lange tijd nodig heeft. Dus wen aan het denken op lange termijn en niet op korte termijn !

Jouw, Mr.Netherland ๐Ÿ˜Ž

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s