Waarom gezond eten zo belangrijk is !

Hallo mensen,

vandaag gaan we het over gezond eten hebben en waarom jij je eet/-drinkgewoontes moet gaan veranderen. Laten we meteen beginnen.

Vaak wordt gezond eten met strenge regels, dicipline, en honger in verbinding gebracht. Maar dat klopt helemaal niet ! Want wist je dat gezond eten/drinken zo makkelijk is ? En wist je dat bijvoorbeeld onze gemoedstoestand, ons gedrag, ons uiterlijk, onze gezondheid enz. allemaal sterk worden beïnvloed door onze eetgewoontes?

In dit bericht wil ik je niet van een specifiek dieet overtuigen, omdat het perfekte dieet simpelweg niet bestaat. Ik wil ook niet, dat je alleen maar groente en fruit gaat eten. Ik wil alleen maar dat je je eetgewoontes observeert en dat je besluit vanaf nu gezonder te gaan eten

eet gezond !

En zoals met alle nieuwe gewoontes, raad ik je aan klein te beginnen en niet meteen alles omver te werpen. Als jij bijvoorbeeld elke avond een chocoladereep at, wordt dit voorlopig een halfe reep, en na een week een rij en na weer een week eet je geen chocola meer.

En je moet niet alleen maar gezond gaan eten maar ook gezond gaan drinken. Daarmee bedoel ik in plaats van bijvoorbeeld frisdrank, water te drinken en vooral belangrijk is dat je genoeg drinkt ! Een doorsneemens heeft ongeveer 2-3 liter water per dag nodig ! En natuurlijk mag je ook soms gewoon even een frisdrankje scoren, als het maar geen gewoonte wordt en je begint elke dag 3 liter cola te drinken !

Ik raad je daarom aan, gewoon met kleine dingen te beginnen. Dus in plaats van die heerlijke cheeseburger die je elke dag na je werk koopt, neem je nu bijvoorbeeld een appel van thuis mee.

begin langzaam !

Als je je eetgewoontes wilt gaan observeren om te kijken wat je zo eet, raad ik je aan, voor een tijdje alles op te schrijven wat je hebt gegeten of gedronken, gedurende ongeveer een week (ik kan je hiervoor de app “Lifesum” voor Android aanbevelen). Deze herkent je voedingsfouten snel en geeft je dan tips om ze gewetensvol veranderen te kunnen.

Dit was het voor vandaag, kijk ook graag op mijn instagram account en youtube channel voorbij voor verdere informaties en anders zou ik zeggen tot de volgende keer.

Jullie, Mr.Netherland 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s