Wat is persoonlijkheidsontwikkeling ?!

Hallo mensen,

Deze blog gaat hoodzakelijk over persoonlijkheidsontwikkeling. Maar wat is dat eigenlijk ? Veel mensen weten met dit woord niks te beginnen. Dus dacht ik, schrijf ik daar toch een blogartikel over. Zo gezegd, zo gedaan !

Nou, persoonlijkheidsontwikkeling beinhoudt bijna alle gebieden van het leven, zoals zelfvertrouwen/-respect, emoties, kennis, communicatie, gewoonten, timemanagement, productiviteit, succes, motivatie, fitness, gezondheid, passie en geluk. Best wel veel ! Maar nu besef je je mischien wat voor een grote invloed persoonlijkheidsontwikkeling op je kan uitoefenen. Dus lees maar snel verder. πŸ˜‡

De basisregels voor persoonlijkheidsontwikkeling zijn het belangrijkste:

1. Wees open voor nieuws of verandering, want stilstand is teruggang. Als je stilstaat en niet open bent voor verandering zul je nooit weten wat je allemaal uit je leven had kunnen halen. Zeker kan het ook misgaan als je nieuwe dingen uitprobeert, maar ook door dingen die misgaan leer je weer wat. Dus probeer nieuwe dingen gewoon uit !

2. Wees verantwoordelijk voor jouw leven, want het is jouw leven ! Niet het leven van je ouders of van je vrienden. Wees niet vooringesteld als zij je wat adviceren, maar uiteindelijk kies JIJ voor wat je wil gaan. En als er een keertje dingen misgaan, dan probeer niet je deruit te praten, want je bent niet alleen zelf verantwoordelijk voor succes, maar ook voor tegenslagen en fouten.

3.Geduld is een mooie zaak, want succes komt niet over nacht. Wees geduldig met jezelf, ook als de dingen niet meteen bij de eerste keer zo gaan als dat jij je dat voorstelt, geef gewoon niet op en ga zo door.

4. Het maakt niet uit hoeveel je weet der is altijd iets wat je nog niet weet. Niemand is allwetend ! Ook jij niet en dat is ook maar beter zo.

5. Als je fouten maakt dan leer uit ze. Waarom is je deze fout gebeurd ? Fouten voor de eerste keer maken is niet zo erg, maar fouten maken die je al een keertje hebt gemaakt zijn wel erg, want je had ze kunnen ontgaan.

Dit zijn voor mij de belangrijlste regels over persoonlijkheidsontwikkeling. Zamengevat kan men zeggen dat je door persoonlijkheidsontwikkeling eindelijk kan beginnen met jouw leven te leven. Ik wens jullie veel succes en tot de volgende keer.

Jullie, Mr.Netherland 😎

P.S. Als jullie meer over persoonlijkheidsontwikkeling willen lezen, laat het me dan even in de comentaren weten. πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s